Rauwe witlof salade

witlof

Wil je graag rauwe witlof salade maken? Dit kun je doen als bijgerecht, maar ook als hoofdgerecht. Je kunt hier het recept vinden om de rauwe witlof salade klaar te maken. Het zal ongeveer een half uur tot een uur duren voordat de rauwe witlof salade klaar is. Neem in ieder geval de tijd om er een heerlijke salade van te maken, dit zal je namelijk ook proeven wanneer je hem op tafel zet en er heerlijk van gaat smullen met zijn allen! Zorg er voor dat je alles in huis hebt gehaald als je gaat beginnen met je eigen salade. En als je een eigen idee hebt, voeg het dan eens toe en dan kom je er vanzelf achter of dat het smaakt. Experimenteren met de witlofrauwe witlof salade is de moeite waard!

Ingrediënten rauwe witlof salade

  • Witlof (een struikje per persoon)
  • Paneermeel
  • Twee tenen knoflook
  • Twee eieren (hard gekookt)
  • Boter

Bereidingswijze rauwe witlof salade

Als je de rauwe witlof salade klaar wilt gaan maken, dan is het van belang dat je gaat zorgen dat je alle ingrediënten klaar hebt liggen. Dit werkt namelijk veel gemakkelijker en zo heb je nog eerder de heerlijke rauwe witlof salade op tafel staan voor je gasten!

  1. Snijd de witlof zo fijn mogelijk.
  2. Je neemt de hardgekookte eieren en deze hak je fijn.
  3. Je neemt het paneermeel en dit bak je in wat boter licht bruin, maar dit doe je pas nadat er wat knoflook overheen is uitgeknepen.
  4. Als dit klaar is, dan neem je een platte schaal en dan maak je daar een bedje op van de witlof. Daar kun je vervolgens wat paneermeel overheen doen en wat eieren.
  5. Dan kun je met zijn allen genieten van de rauwe witlof salade.

Tips bij rauwe witlof salade

Wanneer je rauwe witlof salade klaar is, kun je hem serveren met bijvoorbeeld gekookte aardappelen, en dan kun je er nog wat aan toevoegen zoals een tartaartje. Je kunt ook de keuze maken voor gebakken aardappelen en een stukje vlees. Voor iedereen is het anders, je hebt allemaal een andere smaak dus probeer eens wat gerechten die je hiermee kunt combineren. De rauwe witlof salade is gezond en lekker fris. De salade kan ook in de zomermaanden gegeten worden als je de BBQ aan hebt. Veel mensen vinden de rauwe witlof erg lekker en het is gezond en fris!